În perioada 6-8 mai 2011, la Alba Iulia a avut loc Târgul de Carte “Alba Transilvana”, editia a IV-a, conceput ca spectacol al cartii si loc de întâlnire a celor ce pretuiesc cuvântul scris.
  
             Cele peste 70 de edituri prezente  au etalat în standurile târgului numeroase titluri din varii domenii, noi aparitii editoriale si carti de succes, care cu siguranta vor fi apreciate de vizitatori. Cartile au fost însotite, prezentate si reprezentate de scriitori, editori, artisti ai cuvântului si ai penelului din tara si strainatate. Invitati speciali: Eugen Simion, Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Daniel Corbu, Nora Iuga, Octavian Soviany,  Diarmuid Johnson, Ingo Cesaro, Ion Milos; actorii Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Jeanine Stavarache; soprana Daniela Vladescu, interpreta de muzica populara Veta Biris.

             Atelierele de creatie pentru copii, recitalurile de poezie si muzica, expozitiile de arta plastica,  concursurile,  sesiuni de autografe si caricatura, surprizele oferite de organizatori au cucerit publicul de toate vârstele, prezenta la acesta editie fiind peste asteptari.

             Alba Transilvana devine, cu fiecare noua editie, o cetate vie a cartilor! (F.C.)